Cursus Goed Besturen 6 oktober

Het is alweer twee weken geleden dat de Universitaire Studentenraad een middag de handen uit de mouwen stak en als gastheer fungeerde tijdens de cursus van het Universiteitsfonds SNUF voor alle kersverse studentbestuurders: de Cursus Goed Besturen. Na algemene praatjes van econome Esther-Mirjam Sent en Jeroen Pohlmann, de directeur van SNUF, kregen de studentbestuurders trainingen op verschillend gebied.

De USR was met een grote vertegenwoordiging aanwezig, om nog eens aan te tonen veel waarde te hechten aan het werk dat de studentbestuurders ieder jaar weer verrichten. Zij zijn een grote reden voor het bloeiende academische leven op de Radboud Universiteit. Het wordt door de langstudeerdersboete, het verdwijnen van de studiefinanciering in de masterfase en de harde knip steeds onaantrekkelijker gemaakt om in een bestuur plaats te nemen, maar de USR vindt dat het vervullen van een dergelijke functie een grote aanvulling vormt op de academische vorming van studenten.

Het in stand houden van het bloeiende academische klimaat op de RU staat centraal in de doelstellingen van de USR 2011-2012, wat duidelijk blijkt uit het instellen van de Taskforce Actief Studentenleven. Onze zichtbaarheid op de Cursus Goed Besturen heeft dit voornemen onderstreept. We hopen dat alle studentbestuurders veel geleerd hebben en een topdag hebben beleefd.

Kijk voor foto’s van deze leuke middag op onze Facebook-pagina en tag al je vrienden. En als je dan toch bezig bent: like onze pagina meteen eventjes en blijf op de hoogte van de medezeggenschap op de Radboud Universiteit.