[UPDATE] Pietenactie USR

Vorige week liep de USR verkleed als zwarte pieten rond over de campus. In ruil voor pepernoten werd de studenten gevraagd om een verlanglijstje in te vullen voor de USR-sint: wat zou jij veranderd willen zien op de campus? 60 lijstjes keerden ingevuld terug; een goede opbrengst, aldus USR-voorzitter Loeke Salemans. ‘We hebben tientallen mensen lukraak moeten aanspreken, dat kost veel tijd en energie. Uiteindelijk hebben we zestig lijstjes opgehaald met veel échte input, op alle zeven de faculteiten, met twaalf pieten, in slechts één pauze.’

De wensen van de studenten liepen erg uiteen. Meestgehoorde verzoek was om de Refterprijzen aan te passen, iets wat de USR opnieuw zal aankaarten, aldus Salemans. ‘De prijs van de Reftermaaltijden gaan we opnieuw aankaarten bij het college van bestuur, maar waarschijnlijk weer zonder succes. We zullen toch ergens op moeten bezuinigen, zeggen ze dan. Maar de USR vindt de hoge prijzen wel degelijk vervelend, dus we blijven het proberen.’

Ook andere verzoeken werden ingediend, zoals de vraag om meer Engelse bordjes op de campus, meer pinautomaten, meer overlegplekken en beter draadloos internet. De USR zal zoveel mogelijk van deze verzoeken proberen mee te nemen en aan te kaarten.