Rector on Tour: Bas onder de bèta’s!

Afgelopen dinsdag heeft Bas Kortmann, de rector van de Radboud Universiteit, de faculteit der Natuurkunde, Wiskunde en Informatica vereerd met zijn bezoek. Om te zorgen dat de bezoekers iets meer overhielden aan het bezoek dan een gevulde maag, begon de lunch met een kennisquiz om te peilen wat men wist van de rector, en wat de rector wist van FNWI. Hoofdprijs: een heuze ru-paraplu.
Verschillende vragen passeerden de revue, voorzien van commentaar van de rector: de leeftijd van de rector (“61, maar de mensen die 41 hebben geantwoord mogen ook door”), het aantal behaalde diploma’s op FNWI per jaar (“200; te weinig”).
Vervolgens werd het vuur aan de schenen van de rector gelegd in een column door Joep Bos-Coenraad.
Ten slotte werd er gediscussieerd over verschillende stellingen zoals ‘bestuursleden verplichten een bepaald aantal EC te halen, doet het verenigingsleven de das om.’ (“onzin”, volgens de rector).
De USR, FSR en de rector kijken terug op een geslaagde lunch.
Wil jij volgende keer ook met de rector in discussie gaan?
Houd dan NU!Medezeggenschap dan in de gaten voor de aankondiging van de volgende Rector on Tour!