Wat Zijn de Plannen in actie

Dinsdag was de eerste actiedag van het grote en breed gedragen project Wat Zijn de Plannen (WZP). Bij FNWI en op het Erasmusplein is door verschillende betrokken studenten geflyerd en zijn de harde maatregelen die in dit project gecommuniceerd worden face to face besproken met passerende studenten. Dit alles natuurlijk onder het genot van een kopje koffie en thee. Tevens zijn de eerste collegepraatjes gehouden. Hiervan zullen er de komende twee weken nog vele volgen.

De B-in-5, de harde knip, de precieze inhoud van de langstudeerdersboete enzovoorts. Alles blijkt vooralsnog bij veel studenten omringd door vaagheid. Door middel van WZP wordt deze vaagheid hopelijk grotendeels weggenomen. Veel FNWI-studenten hebben (waarschijnlijk naar aanleiding van een ontvangen mail vanuit de faculteit) aangegeven de website watzijndeplannen.info reeds bezocht te hebben en zijn inmiddels wat beter op de hoogte. De komende week en ook volgende week gaan wij, de USR, de vakbond, de partijen en de koepels (in samenwerking met Dienst Studentenzaken) door met dit grootschalige informatieproject.

Voor meer informatie over de maatregelen speciaal toegespitst op RU-studenten, zie: watzijndeplannen.info. Bovendien: op donderdag 15 december 12:30 in CC4 vindt in samenwerking met Dienst Studentenzaken een informatiecollege plaats. Zorg dat je goed geïnformeerd bent en niet voor (financiële) verrassingen komt te staan!

Voor een verbale toelichting op het project is Arlette van Lint, de coördinator van WZP, te bereiken via watzijndeplannen@gmail.com.

WZP in beeld: