Week van het Studentenbestuur succesvol

Een week lang stonden studentbesturen in de spotlights. Windmolentjes, een draaiorgel, speldjes, posters, flyers, koffie en tosti’s: alles kwam voorbij om studenten te enthousiasmeren voor een bestuursjaar. Het wordt studenten namelijk niet makkelijk gemaakt, maar niets zo waardevol als een bestuursjaar en een actieve academische gemeenschap. Donderdag was de afsluitende presentatie, waarbij geïnteresseerden met al hun vragen heen konden. Een panel, met onder ander prof. Roel Schutgens (hoogleraar Algemene Rechtswetenschap en oud USR-lid en oud praeses dispuut De Gong), Kristel Henquet (praeses studievereniging Sodalicium),Nathan Tax (penningmeester NSK Alphons Diepenbrock) en Teun van der Weijden (praeses Ovum Novum), discussieerden over verschillende vooroordelen en bezwaren die onder studenten leven. Conclusie: er zijn honderden redenen om het niet te doen, maar er zijn duizenden redenen om het wel te doen! Ook Roel Schutgens onderkende het belang van de ervaring die je opdoet in een bestuursjaar: je sociale en communicatieve vaardigheden raken in een stroomversnelling.

Naast de vier panelleden waren Jurgen Brink van Dienst Studentenzaken en Jeroen Pohlmann van SNUF aanwezig om de meer praktische vragen over bijvoorbeeld de bestuursbeurzen te beantwoorden. Met dank aan alle huidige studentbesturen was de week een groot succes! Er is veel aandacht geweest voor de acties en er werd veel gepraat over de schattige windmolentjes. Gezien de opkomst tijdens de afsluitende presentatie heeft de week zijn vruchten afgeworpen en kunnen we stellen dat we samen het actieve studentenleven draaiende houden!