De FSRL: De maand van Sjef

Het is alweer bijna een jaar geleden dat ik een mail in mijn inbox vond, verstuurd door mijn voorgangster Esther. Zij was op zoek naar een opvolger voor de positie student-assessor, en mijn interesse was meteen gewekt. Ik had net mijn bachelor Bestuurs- en Organisatiewetenschap afgerond aan de UU en wilde verder studeren met een schakelprogramma Geschiedenis aan de RU. Na het lezen van Esther’s mail leek het mij interessant om ook eens een kijkje te kunnen nemen aan de andere kant van de studie, de kant waar alles voor studenten georganiseerd en geregeld wordt. Ik twijfelde dan ook niet lang en inmiddels ben ik alweer bijna negen maanden in deze functie actief.

In de afgelopen negen maanden heb ik behoorlijk wat meegemaakt aan onze mooie faculteit. Zaken als het BSA, landelijke samenwerking in de talenmasters, de nieuwe jaarindeling,  aanwezigheidsplicht en ophoging van het aantal contacturen in de bachelor zijn slechts een aantal van de onderwerpen die de revue zijn gepasseerd. Zeer belangrijke onderwerpen, zeker voor studenten. Wat me daarbij is opgevallen, is hoeveel waarde er binnen de faculteit wordt gehecht aan het oordeel van de studenten. Dat maakt de vele uren werk die de FSR en ikzelf steken in onze functies meer dan de moeite waard. Ook zorgt deze wisselwerking voor een klimaat waar zowel docenten als studenten zich vrijwel altijd prettig in voelen.

Inmiddels zijn we weer druk bezig met het werven van opvolgers. Het is goed om te zien dat er veel animo is voor de FSR en de verschillende opleidingscommissies. In deze onzekere tijden is het van het grootste belang dat iedereen met elkaar blijft praten, zodat we samen bijdragen aan een mooie toekomst van onze universiteit, waar docenten en studenten met plezier samen leren en werken