Veertig nieuwe printers op de Radboud Universiteit

Aanstaande maandag begint de implementatie van de nieuwe printers op de Radboud Universiteit. Gedurende een week worden alle printers vervangen op de hele universiteit, met uitzondering van de Medische faculteit en het grootste deel van FNWI. Deze nieuwe printers zijn een grote wens van de Universitaire Studentenraad. Vanaf maandag wordt het mogelijk om op deze ‘multifunctionals’ te scannen, kopiëren en te printen. Nu zijn er nog 18 multifunctionals, 16 printers en 5 bookcopiers. Deze zullen allemaal vervangen worden door multifunctionals.

Met de nieuwe multifunctionals kunnen PDF’s sneller geprint worden, is printen, scannen en kopiëren in kleur mogelijk, is A3-formaat beschikbaar en kun je een bestand op de hele universiteit uit laten printen. Mocht het daarnaast voorkomen dat een multifunctional het niet doet, dan is er altijd een andere multifunctional dicht in de buurt waar je bestand óók uit te printen zal zijn. Hier hoef je dan geen nieuwe printopdracht voor te geven.

De printers bij FNWI zullen uiterlijk 1 juli worden vervangen, zo is gisteren toegezegd aan de USR. Bij FNWI is nog een eigen betaalsysteem, waar zowel studenten als medewerkers op aangesloten zijn. Komende maanden zullen medewerkers ook over gaan op het betaalsysteem van Péage, wat het mogelijk maakt om dan ook bij FNWI 16 multifunctionals te plaatsen.

Met het vervangen van alle printers is het niet langer mogelijk om zonder Péage gebruik te maken van de printvoorzieningen. Heb jij je Péage nog niet geactiveerd? Lees hier hoe je dit kunt doen. Zorg dus dat je altijd genoeg saldo op je studentenpas hebt staan, bijvoorbeeld door op te waarderen via iDeal of bij één van de oplaadpunten. Heb je problemen met Péage? Dan kun je bellen met 024-3655955 of een e-mail sturen aan de Gebruikersdienst ICT. Je mag de Universitaire Studentenraad ook altijd mailen! Neem vooral contact op met de Gebruikersdienst ICT als er iets mis is gegaan bij het printen, maar je er wel voor hebt betaald: zij zetten dan je saldo terug!

Onderstaand is een overzicht te zien wanneer de printers zullen worden vervangen. Daarnaast is de USR toegezegd dat de tarieven voor het printen gelijk zullen blijven, dus ook dat is goed nieuws!

Multifunctionals