De week van… Esra Hageman

De komende weken zal er elke woensdag een update komen van een week van een van de USR-leden.
Een kijkje achter de schermen bij deze 14 raadsleden.

Deze week is het de week van… Esra Hageman

Maandagochtend 7.00 uur: De wekker gaat. Mijn eerste vergadering vindt pas plaats rond het middaguur, maar ik heb dit weekend wederom veel te weinig gedaan, dus het is niet anders. Mijn USR en asap taakjes vragen nu eenmaal aandacht. s ‘Middags heb ik een overleg met de LOBcie. De USR werkgroep die zich onder andere bezighoudt met de organisatie van de Radboud Careerweek en aansluitend is het tijd voor de voorbereidende GV. Het moment waarop we onszelf samen met de OR klaarstomen voor de confrontatie met het CvB de week erna. Een jaar in de USR is echt heel erg leuk. De hele dag door mag ik doen wat ik het liefste doe: Discussiëren, debatteren en proberen de universiteit een heel klein beetje te verbeteren.

Ik vergader wel veel. Mijn dinsdag en woensdag zijn volledig gevuld met de ene vergadering na de andere. Wat het echter heel erg leuk maakt, is dat de onderwerpen zeer uiteenlopen. Het ene moment zit ik met studieverenigingen om de tafel om een activiteit te organiseren voor de sectie formeel van asap, het volgende moment schuif ik aan bij een klankbordgroep over de algemene studentenenquête. Het aller-leukste zijn de USR werkgroepen. Dit zijn onze eigen initiatieven. Zo onderzoeken we in hoeverre mensen zich ‘thuis voelen’ op de campus en zit ik in de werkgroep die ook dit jaar weer de ‘Wat zijn de Plannen’ week organiseert.

IMG-20140204-WA0005 (1)

Na een aantal regelzaakjes donderdag is het om 13.45 uur tijd voor mijn eerste college deze week. Ik zal toch mijn 24 ec moeten halen. s ‘Avonds ga ik naar de verjaardag van een vriendin, waar we tot diep in de nacht goede gesprekken voeren en de rode wijn rijkelijk vloeit. Vrijdagochtend 8 uur. Spijt. Ook vandaag moet ik vroeg uit bed, want ik heb nog snel even een gesprekje gepland met iemand van career service, omdat ik s ‘middags naar de ISO terugkom dag ga, samen met Teun en Evy. Erg leuk, want je komt in contact met fracties en raden van veel andere universiteiten in Nederland. s ‘Avonds borrelen en eten we nog wat en daarna is het tijd om weer op huis aan te gaan. Zo: WEEKEND!