Maak kennis met: Gijs Hablous

De FSR Managementwetenschappen behartigt inmiddels alweer een half jaar de belangen van studenten. Maar wie zijn jullie vertegenwoordigers eigenlijk? Het is hoog tijd om nader kennis met ze te maken. Vandaag: Gijs Hablous.

‘Graag stel ik mij aan alle studenten van de Faculteit der Managementwetenschappen voor. Mijn naam is Gijs Hablous, 20 jaar en vierdejaars student Politicologie. Op dit moment ben ik bezig met het afronden van mijn bachelor.

Het besluit om mij afgelopen collegejaar verkiesbaar te stellen voor de FSR had vooral te maken met problemen waar ik zelf als student tegen aan liep, zoals de gang van zaken bij bepaalde vakken of de manier van toetsing. Onderwijs en studiebegeleiding kan altijd beter. Als FSR-lid en medezeggenschapper merk je wat er speelt en krijg je een uniek inkijkje in het bestuur van een faculteit of universiteit. De afgelopen tijd heb ik me voornamelijk bezig gehouden met verbeteringen voor de facultaire website, de komende tijd gaat het werven van verkiezingskandidaten voor volgend studiejaar een belangrijke rol spelen. Wil jij invloed hebben op het beleid van het Faculteitsbestuur? Stel je dan kandidaat voor de volgende medezeggenschapsverkiezingen. Mocht je nu al ideeën hebben over wat beter kan of moet, aarzel dan vooral niet om contact met ons op te nemen.

Naast studentvertegenwoordiger ben ik redacteur bij het Algemeen Nijmeegs Studentenblad (ANS). Ook ben ik voorzitter van de reiscommissie van studievereniging ismus, met zes commissieleden organiseren we dit jaar een studiereis naar Vilnius en Riga.’