De week van… Sterre

Wat doet een USR-lid nou eigenlijk allemaal in een week? Om daar achter te komen kun je een kijkje achter de schermen nemen. In de “de week van…” vertellen USR-leden hoe hun week er uit zag. Vandaag lees je de week van… Sterre van den Berg.

Zaterdag was de masterclass medezeggenschap van het LOF (Landelijk Overleg Fracties) en het SOM (Studenten Overleg Medezeggenschap). Vanaf tien uur begonnen we met lezingen over lobbyen en campagne voeren.  Daarna was er een simulatie van een verzonnen universiteit waar het probleem speelde dat veel studenten en docenten ziek waren. Ik mocht de rol van CvB-lid op me nemen. Erg leuk om een keer vanuit een andere rol te zien hoe een universiteit in crisissituaties te werk gaat. Achteraf evalueerden we het proces. Ik heb hier erg veel van geleerd.

Zondag had ik tijd om de stukken door te lezen die we binnen hadden gekregen ter voorbereiding van de vergadercyclus.

Maandag begon de week van Wat zijn de plannen (WZP). Alle studenten proberen te informeren over welke nieuwe onderwijsmaatregelen er aan staan te komen door te flyeren en collegepraatjes te houden. Ik heb in de pauze zo’n 200 studenten een flyer mee kunnen geven in de hoop dat iedereen straks goed geïnformeerd is. Daarna was de interne USR-vergadering. Hierin is besproken hoe het gaat bij iedereen in de commissies, werkgroepen en klankbordgroepen.

Dinsdag begon ik met het geven van een training aan docenten over FeedbackFruits, een nieuwe tool voor Blackboard die docenten kunnen gebruiken om een second screen in de colleges toe te passen en om de communicatie van docenten en studenten te vergemakkelijken. Daarna mocht ik weer flyeren voor WZP . ’s Avonds mocht ik mijn baantje als gedragstherapeut voor autistische kinderen uitvoeren en daarna meteen door naar mijn jaarclub voor het avondeten en gezelligheid.

Woensdag heb ik de hele dag als gedragstherapeut gewerkt en ’s middags gewacht op een vergadering die uiteindelijk niet door bleek te gaan. Daarna was de Ragweekborrel van de USR en Olympus, de koepelvereniging voor bètastudieverenigingen, in de Zuidkantine van het Huygensgebouw. Heel wat biertjes en liedjes later kon ik rond half 10 naar huis en gaan slapen.

Donderdag en vrijdag ben ik thuis gebleven omdat mijn verstandskiezen getrokken werden op donderdag.