De week van… Wieteke Kremer

Terwijl de fractieleden van de USR druk bezig waren met de campagne, ging de USR natuurlijk ook gewoon door. Nu een kijkje achter de schermen bij een koepellid. Wat zo iemand nou eigenlijk allemaal in een week? Vandaag lees je de week van… Wieteke Kremer.

Maandag:
De dag begon goed met koffie in het Cultuurcafé met Eef, aankomend voorzitster van United Netherlands. UNL is een van de vijf lidverenigingen van ISON, de koepel waar ik dit jaar politiek commissaris van ben. We hebben het aankomende jaar besproken en de rol van UNL binnen ISON. Al met al een goed gesprek en ik liep tevreden met cafeïne verder naar het Erasmusplein om al het campganegeweld te bewonderen. Voor de middag ben ik naar de USR-kamer gegaan om een aantal mails te beantwoorden voor de interne USR vergadering begon. Na de interne USR vergadering was meteen de gezamenlijke overlegvergadering. Hierin werd onder andere tweetalige medezeggenschap en de notitie Flexibel Studeren waar ik onder andere aan meegewerkt heb.

Na de GV ben ik met Manouk, PoCo van SOFv een biertje gaan drinken in de USR-kamer. Het was iets te gezellig, waardoor ik niet meer heb kunnen eten voor de USA verkiezings-ALV. Daarna hebben we nog kort in het sportcafé gezeten en ben ik rond 11:30 naar huis gegaan om de laatste aflevering van Game of Throne te kijken, minder geschokt te zijn dan de rest van de wereld over de Sansa-scene, en naar bed te gaan.

Dinsdag:
Ik ben aan het werk gegaan bij het evenementenbureau van Dienst Marketing en Communicatie, waar ik werk als ondersteuner van de introductie. Het voelde als een productieve dag waar ik net na 5 uur weg ben gegaan om een heerlijke Reftermaaltijd te eten met Iris en Josien, mijn medebestuursleden. Daarna hebben we afgesproken met het nieuwe, net verkozen, ISON bestuur in het cultuurcafé om elkaar beter te leren kennen en informeel de bestuurstaken door te spreken. Daarna ben ik nog naar een AEGEE-borrel geweest in van Rijn; AEGEE is ook een van onze 5 lidorganisties. Ergens in de late uurtjes kwam er een groot gezelschap Ismus studenten van hun gala en ben ik tevergeefs op zoek geweest naar Manouk die ik vanuit de verte op een tafel zag dansen.

Woensdag:
Dit was een redelijk saaie dag. Ik ben thuis mails gaan beantwoorden en heb een aantal documenten doorgelezen van een USR-commissie met enige geheimhouding. Helaas valt hier dus weinig over te vertellen.

Donderdag:
Ik ben weer naar mijn werk gegaan bij Dienst Marketing & Communicatie. Wederom een productieve dag. Een van de taken was bijvoorbeeld de laatste reminder versturen over de verstrijkende deadline van aanmeldingen van de handboeken voor de introductie 2015 – 2016. Wellicht dat je dus een mail van mij gehad hebt.

Ik voelde dat ik een beetje verkouden aan het worden was, dus ik ben vroeg naar huis gegaan, gaan eten en ben heel vroeg onder de wol gekropen.

Vrijdag:
Ik werd wakker en vond mezelf best zielig, want ik voelde me best verkouden of in ieder geval fysiek een beetje miserabel. Twee douches en twee paracetamol later ging alles weer stukken beter. Ik heb een aantal mails voor ISON beantwoord en ben naar mijn werk gegaan. Om kwart over 3 ben ik natuurlijk naar het Cultuurcafé gegaan voor de uitslag van de verkiezingen. Ik was met name benieuwd of Melanie de Bruijn, chairwoman van G.A.G., in de FSRL was gestemd. Daarna een scala aan emoties gadegeslagen na de uitslag van de USR. Gelukkig is mijn opvolger al verkozen, Iris van Dorp, en heb ik met haar en Melanie nog op het terras gezeten. Na alle officiële felicitaties en verkiezingsverhalen zijn we om 19:00 uur naar het Gymnasion gegaan voor een bestuursvergadering van ISON en na afloop om half 9 wilden we nog eten. We hebben bij Moenen gezellig gegeten (met dessert) en zijn daarna naar Lenthe te gaan om het verdere verloop van alle verkiezingsemoties gade te slaan. Rond half 12 waren alle partijen er en werd er goed gefeest, er zijn nogal wat mensen op de bar geklommen en er waren opvallend veel mensen die behoefte hadden om zonder shirt rond te lopen. Wat er na 12 uur gebeurd is was ook gezellig, maar dat hoort niet meer bij het verslag van mijn week.