Uitslag verkiezingen bekend

De meeste zetels (5) in de Universitaire Studentenraad gaan dit jaar naar AKKUraatd. Grote overwinnaar is echter nieuwkomer asap, die twee zetels binnen wist te slepen. Asap-Lijsttrekker Mart Waterval: “Top, dit is echt top! Je hoopt het wel, maar je verwacht het niet.”

De spanning was te snijden vanmiddag in het CultuurCafé. Tijdens de presentatie van de uitslagen van de verkiezingen, die liepen van 20 tot en met 26 mei, werd de zetelverdeling bekend gemaakt.

Siam, de oudste fractie van het stel, ging met één zetel naar huis. Nummer twee op de lijst, Tim Smit, geeft de teleurstelling van de hele fractie weer. “We hebben ons een week lang heel hard ingezet voor de campagne. Dan is het jammer dat we een zetel minder hebben dan vorig jaar.”

Loeke Salemans, lijsttrekker van AKKUraatd, haalt één zetel minder dan vorig jaar. “Ik heb een beetje een dubbel gevoel. Aan de ene kant hebben we ten opzichte van vorig jaar een zetel verloren, maar we hebben al met al wel de meeste zetels gepakt!”

Tussen Siam en asap zat een klein verschil. De nieuwkomer kreeg 1.064 stemmen, de oude rot 1.027. AKKUraatd haalde met 3.120 iets minder stemmen dan vorig jaar, maar blijft de grootste fractie. De totale opkomst was met 5.475 stemmen in totaal 29,1%. Dat is een absoluut record. Procentueel blijft 2009 nog altijd het jaar met de hoogste opkomst.

De studenten die een zetel in de USR hebben bemachtigd zijn:
– Klaasjan Boon (AKKUraatd)
– Mark Buck (asap)
– Tijke Eijkemans (Siam)
– Simone Endert (AKKUraatd)
– Arlette van Lint (AKKUraatd)
– Pieter Mensink (AKKUraatd)
– Loeke Salemans (AKKUraatd)
– Mart Waterval (asap)

De volledige uitslag voor de Universitaire Studentenraad is hier te vinden.
De volledige uitslagen voor de Facultaire Studentenraden zijn hier te vinden.
De volledige uitslagen voor de Opleidingscommissies zijn hier te vinden.

(Bron: vrij naar bericht op Nultweevier.nl)