De FSRL: De maand van Marjolein

Deze maand heeft voor mij vooral in het teken gestaan van netwerken. Ik ben druk bezig geweest met contacten leggen met leden van de USR, andere FSR’s, de opleidingscommissies en de besturen van verschillende studieverenigingen. Drukke tijden, maar minstens zo’n interessante tijden. Deze contacten leveren veel kostbare informatie op voor ons als FSRL maar ook voor mij persoonlijk. Je komt problemen tegen die bij andere faculteiten spelen en problemen die studenten zelf ondervinden. Het is leuk om te merken dat je daar als FSR echt iets mee kunt doen en dat je iets voor je medestudenten kunt betekenen. Naast het nuttige aspect is het ook gewoon erg leuk om zoveel mensen te ontmoeten. Ik voel mij trots om deel uit te maken van de Nijmeegse medezeggenschapsclub, vooral als ik zie hoe goed studenten kunnen functioneren in besturen ondanks de geringe ervaring die ze hebben.

Als voorzitter ben ik daarnaast ook veel bezig geweest met de organisatie van onze eigen club. Gelukkig hebben we een sterk team, maar coördinatie is altijd nodig. We hebben al meerdere malen vergadering gehad en het geeft een goed gevoel om te merken dat mensen hun taak kennen en dat je afspraken met ze kunt maken. Dat betekent dat we ons vooral ook heel veel met de inhoud bezig kunnen houden, daar draait het immers uiteindelijk om. Daarnaast heb ik ook veel contact met Sjef, onze assessor. De nodige uurtjes zijn al volgepraat over het bindend studieadvies en internationalisering.

Dit motiveert mij in alle opzichten. In de eerste plaats natuurlijk om zo goed mogelijk mijn best te doen voor mijn medestudenten en de faculteit maar daarnaast geeft het ook de motivatie voor mijn studie een extra impuls. Door zoveel met onderwijskwaliteit bezig te zijn leer ik ook het onderwijs dat ik zelf volg op een kritischere manier te bekijken en besef ik ook des te meer dat het belangrijk is om hiervoor zelf hard te werken. Wie ben je anders als student om commentaar te leveren als je zelf zo min mogelijk voor je studie probeert te doen? Het valt mij vooral op dat de studentbestuurders hier in Nijmegen meestal ook niet degene zijn met ernstige studievertraging of met een motivatiegebrek. Ik denk dat dit vooral ligt aan de betrokkenheid van deze studenten bij onze academische gemeenschap. Daarom ben ik ook van mening dat we deze betrokkenheid van studenten nu, maar ook in de toekomst, zullen moeten blijven stimuleren. Studeren is meer dan alleen met je neus in de boeken zitten, het is deel uitmaken van een gemeenschap waarbij je jezelf op allerlei vlakken kunt ontwikkelen en waar je de basis legt voor een uitdagende toekomst.

Marjolein Verstraten, Voorzitter FSRL 2011/2012