[Update] Gratis parkeerkaart voor sommige studenten

Naar aanleiding van de afgelopen Gezamenlijke Vergadering-cyclus van de Universitaire Studentenraad, waarin de verhoging van de parkeertarieven centraal stond, hebben we enig onderzoek verricht naar de mogelijkheden voor studenten om een gratis parkeerkaart aan te vragen. We waren ervan op de hoogte dat dit voor Duitse studenten met grote reistijd mogelijk was, maar uit mailcontact met het Universitair Vastgoed Bedrijf is gebleken dat ook Nederlandse studenten deze mogelijkheden hebben.

Het antwoord op onze mail:

Voor alle studenten aan de Radboud Universiteit geldt dat als zij geen recht hebben op een OV-kaart én een reistijd van langer dan 2 uur, zij in aanmerking kunnen komen voor een gratis parkeerabonnement.
Een aanvraag hiervoor kun je via Studentenzaken indienen.

Houd hier dus rekening mee, ook als Nederlandse student. De service wordt nu eenmaal verleend door de Radboud Universiteit en waarom zouden studenten hiervan dan geen gebruik maken?

[UPDATE] Voor de voorwaarden van de regeling, zie Bijlage 11 van het Studentenstatuut: klik hier.