Onduidelijkheid aanvullende beurs in bestuursbeurs

Over de wijziging in de bestuursmaandenregeling is vorig jaar veel gesproken, maar een belangrijke verandering die al dit jaar is ingegaan voor studentbestuurders is onvoldoende gecommuniceerd. Studentbestuurders die dit jaar geen aanvullende beurs meer ontvangen, zullen dit bedrag ook niet meer terug zien in hun bestuursbeurzen, waar dat voorheen wel het geval was. De regeling had immers als bepaling dat het ‘laatstgenoten beursbedrag’ als uitgangspunt werd genomen in de bestuursmaandenbepaling, terwijl dat voor de bestuursbeurzen veranderd is naar ‘beursbedrag in september 2011’. Veel studentbestuurders zijn hiervan de dupe en wij krijgen van verschillende bestuurders ontevredenheid te horen over de manier waarop Dienst Studentenzaken hiermee is omgegaan.

Wij willen dit intern bespreken, omdat deze gang van zaken bij ons voor ontevredenheid zorgt. Ook USR-leden zijn hierdoor getroffen en vele andere studenten, die erg veel moeite hebben gedaan om de regeling te doorgronden, zijn hierdoor alsnog verrast. Ben jij of ken jij een bestuurder die ook hiermee is geconfronteerd? Laat het ons weten via usr@student.ru.nl en vertel je verhaal. Hoe meer verhalen, hoe duidelijker wij ons punt naar voren kunnen brengen.