De week van.. Niels van Rosmalen

Maandag
Auw, nog steeds hoofdpijn van gisteren. Wat is er ook alweer gebeurd…? Owja, bedrijfsfeest! Tja, dat krijg je als de baas de rekening betaalt. Gelukkig heb ik het niet al te laat gemaakt en ben ik rond 11 uur op de uni. Het is de eerste dag dat mijn studieschema in werking gaat. Er moet naast al dat besturen namelijk ook studiepunten worden gehaald. Studeren gaat voor mij het beste op de USR-kamer. Je kan er rustig werken, hebt koffie & thee bij de hand en kan om de zoveel tijd een praatje maken met andere USR-leden. Om 19.30 ga ik vanuit de uni direct door naar Carolus Magnus. Op de bestuursverdieping van de kroeg heeft het Bestuurlijk Overleg Studentenverenigingen (hierna: B.O.S.) namelijk een kantoor en het is tijd voor de wekelijkse vergadering. Na een pitcher besteld te hebben kunnen we dan eindelijk beginnen.

Dinsdag
Tentamentijd is komkommertijd, dus dan maar studeren tot in de avond. Daarna is het weer tijd voor de wekelijkse dispuutsavond. Lekker even een paar amsterdammers wegzetten. Ik lig nog op schema, dus het is verdiend!

Woensdag
In de ochtend heb ik contact met de Landelijk Kamer van Verenigingen (hierna: LKvV). Zij zijn de landelijk contactpersoon van het B.O.S., waar ik onder andere terecht kan met vragen over politieke veranderingen. Dit is relevant voor mijn achterban. In de middagpauze heb ik een overleg met een van de verenigingen van het B.O.S. Het is een informeel overleg dat eens in de twee maanden plaatsvindt. Na het overleg doe ik nog een koffie met een bestuursgenoot en ga weer aan de slag met studie.

Donderdag
Donderdag maak ik een afspraak met een raadslid van D66 Nijmegen om wat zaken betreft het alcoholbeleid te bespreken. Er is nieuwe wetgeving in werking getreden en ik wil graag weten welke zaken er gaan veranderen voor de studentenverenigingen. In de middag ben ik weer te vinden op de USR-kamer. Daar bereid ik de vergaderingen van morgen voor en heb ik wederom contact met de LKvV. Om 20.00 sluit ik de USR-kamer en ga door naar de UB. Ik loop achter op mijn studieschema en wil het inhalen!

Vrijdag
In de middag is er een interne USR vergadering. Na de vergadering vindt een gezamenlijke evaluatie plaats en ’s avonds gaan we met iedereen uit eten. Het is een leuke afsluiting van de week!