De week van… Patrick Verleg

In deze rubriek op NU!Medezeggenschap wordt iedere week een week beschreven uit het bestaan van één van de USR-leden. Deze week: Patrick Verleg.

MaandagPatrick
Zoals wel vaker is het weer maandag GV-dag! Volgende week is de vergadering met het college van bestuur, dus vandaag bespreken we de punten alvast met de ondernemingsraad (OR). Op de agenda dit keer veel medewerkerspuntjes. Hoewel de onderwerpen dus niet allemaal studentgerelateerd zijn, krijgt de studentenraad toch de kans om wat studentenonderwerpen te bespreken tijdens de rondvragenronde! Met vier verschillende rondvragen voelt de USR het college aan de tand over parkeerbeleid, wifi en de harde knip.

Dinsdag
De meeste besturen zullen nog niet heel hard bezig zijn met hun opvolging, maar in verband met de verkiezingen zijn de fracties er altijd vroeg bij. Om de sollicitatiedeadline van AKKUraatd onder de aandacht te brengen, delen we chocomel uit op de bètafaculteit en het erasmusplein. Dat ging bíjna helemaal zoals gepland; hopelijk heeft de geur van aangebrande chocolademelk studenten niet te veel afgeschrikt voor een USR-jaar. Om de medezeggenschap beter onder de aandacht te brengen, is de USR bezig met een medezeggenschapsfilmpje. Daarover werd dinsdag gebrainstormd met de afdeling communicatie van de universiteit.

Woensdag
Enkele studenten van het honoursprogramma zijn bezig met een denktank met als onderwerp ‘de ideale universiteit’. Daarvoor moesten ze ook nadenken over welke rol arbeidsmarktoriëntatie in de opleiding krijgt. Een actueel onderwerp, want ook de universiteit is op dit moment bezig daarover plannen te maken. Ik vertelde hen wat het standpunt van de USR was. Na deze mentale arbeid, mocht ik aan de slag met fysiek werk: de studenten van Hoogeveldt keken al zes weken tegen dezelfde pleekrant aan. Tijd dus om nieuwe op te hangen!

Donderdag
‘s Ochtends vergaderde ik met fractie AKKUraatd en het presidium van de USR. ‘s Middags keek ik met enkele OR-leden naar een (door sommigen) lang gekoesterde wens: tablets in plaats van papier voor de GV-stukken. Na wat onderzoek en een gesprek met de secretaris van het college van bestuur, bleek dat dit voorlopig waarschijnlijk niet gaat gebeuren omdat de afschrijfkosten van tablets hoger liggen dan de huidige papierkosten. Daarbij is ook de milieubelasting hoger, waardoor het plan voorlopig nog even uitgesteld lijkt te worden.

Vrijdag
Naast al die USR-zaken moet er natuurlijk ook nog gestudeerd worden. Daarvoor heb ik vrijdag uitgetrokken. Ik werk aan een opdracht voor de cursus data mining. Ik zal jullie niet vervelen met de details, maar het heeft iets te maken met afbeeldingscompressie met behulp van matrices. Inderdaad, weer iets heel anders dan besturen!