De week van… Huguette Poolen

De komende weken zal er elke woensdag een update komen van een week van een van de USR-leden. Een kijkje achter de schermen bij deze 14 raadsleden.

Deze week is het de week van… Huguette Poolen

Dinsdagochtend 8.00 uur de wekker gaat. Vandaag begin ik om half 10 met de eerste vergadering van een nieuw opgezette commissie: de studieadviescie. Hier bespreken we wat we willen gaan doen met de commissie en wat we willen bereiken. Vervolgens spoed ik mij naar mijn college tot de lunchpauze. Na even rustig mijn bammetjes in de USR kamer opgegeten te hebben ga ik van een vergadering over een aankomend debat met AKKUraatd naar een vergadering samen met USR-genootje Evy met de medewerkers van de UB over de Nacht van de UB waar ik een van de organisatoren van ben. ’s Avonds ga ik naar een voorzittersforum, een avond georganiseerd door het SNUF waar de studentvoorzitters van alle verenigingen in Nijmegen bij elkaar komen voor een avondje intervisie. Erg leerzaam altijd! Daarna volgen een paar biertjes in het Sportcafé. Geheel per ongeluk ben ik natuurlijk weer veel te laat thuis en heb ik daardoor veel moeite om me te concentreren op het college de ochtend erna.

In de lunchpauze eet en vergader ik samen met de FSR van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid over wat er op de faculteit speelt. Dit kan ik als contactpersoon eventueel meenemen naar de rest van de USR zodat wij weten wat de faculteiten bezighoudt. Meteen daarna ga ik door naar de fractievergadering die ik als fractievoorzitter moet voorzitten. We hebben het over de borrel van morgen en over ons aanstaande debat. ’s Avonds ga ik met fractiegenoten Anne en Domenique gezellig naar de film, de ladiesnight. Hier scoren wij onder andere een hele mooie armband voor Domenique en mij.

De volgende ochtend ben ik al heel vroeg op en houd ik het AKKU kantoor een paar uurtjes open. Dan ga ik door naar de medische faculteit naar de USR-FSRvergadering. Omdat Daniel, onze secretaris een weekendje naar Parijs is, is er niemand om de vergadering te notuleren en moet ik dat doen. Zo leer je nog eens iets in een USRjaar. Daarna ga ik naar een cv-check punt om toch nog iets te doen met de Radboud Careerweek. ’s Avonds hebben wij onze AKKUraatdborrel: politiek café. Ondanks goede voornemens word het toch weer een stuk later dan gepland.

Vrijdag kan ik even uitbrakken, want ik hoef alleen maar naar het station. Dan stappen Domenique en ik in de trein naar Den Haag voor het Landelijk Overleg Fracties. Hier blijf ik lekker het hele weekend en kan ik zaterdag de halve dag besteden om de notulen van de USR-FSRvergadering uit te typen en ga ik zondag lekker naar het strand toe. Op maandag begint de week weer met een hele dag voorbereiding van het debat van AKKUraatd over communicatie. Ontzettend geslaagde week!

Kijk voor meer info op www.numedezeggenschap.nl