De week van… Rolf de Rode

Hopelijk kan ik jou, nu je dit leest, door middel van dit stukje een beetje een beeld geven van mijn jaar in de USR. Hoe ziet een week in zo’n jaar er nou uit? Mijn doel dit jaar is in ieder geval om zo veel mogelijk studie nog voor elkaar te krijgen, ondanks dat het een fulltime functie is. Met toch bijna 10 contacturen per week, gaat dat wel lastig. Ik ga in ieder geval naar de verplichte werkcolleges en ik gebruik mijn avonden vooral om aan zelfstudie te doen. De rest van mijn tijd verdeel ik over AKKUraatd, de USR en maximaal 8 uur in de week aan mijn werk bij Creative Group.

Het leuke aan een USR-jaar is dat je heel inhoudelijk bezig bent tijdens vergaderingen met het College van Bestuur, maar ook heel hands-on bezig bent in gesprekken met allemaal studenten en beleidsmedewerkers van de universiteit. Op een dag kun je dus best 3 verschillende gesprekken over 3 verschillende onderwerpen hebben op 3 verschillende plekken op de campus hebben, afgewisseld met een fractie- of USR-vergadering en college. Ik ben in ieder geval over het algemeen van 9 tot 5 op de uni. Vrije uurtjes vul ik op met AKKUraatd-taakjes (social media, website, actiepuntjes), maar ook met USR-taken (stukken schrijven, mailen, etc). Zo probeer ik een goede balans te vinden, zonder dat ik een van de twee mindere aandacht geef.

’s Avonds het liefst zo veel mogelijk zelf koken, op dinsdagavond nog hockeytraining en een of twee borrels in de week zijn ook onmisbaar. Slapen is over het algemeen maar bijzaak!