Minister Bussemaker toch voor boete te laat inschrijven tentamens

JetBussemakerDoor toedoen van studentenbonden heeft minister Bussemaker haar mening veranderd   over het toestaan van de boetes die betaald kunnen worden door studenten in ruil voor het te laat inschrijven voor tentamens. Bussemaker heeft de afgelopen tijd gepleit dat dit wettelijk niet mocht.

Studentenbonden, universiteiten en hogescholen hebben nu samen met de minister afgesproken dat er boetes tot een maximum van 20 euro geheven mogen worden. De wet moet hier nog op aangepast worden maar de minister zal de instellingen niet op de huid gaan zitten als ze nu toch al overgaan op het invoeren van de boetes. De Tweede Kamer zelf is nog verdeeld over of deze wetswijziging de juiste weg is. Een aantal van de partijen wil dat de minister de wet blijft handhaven.

Op dit moment heeft de Radboud Universiteit gekoppelde vak- en tentameninschrijving. Hierdoor komt het voor studenten alleen bij hertentamens voor dat ze te laat kunnen zijn voor een inschrijving. Desondanks wil de USR graag met het college in gesprek om te kijken of er toch een mogelijkheid komt dat laatinschrijvers toegang krijgen tot hun tentamen als de minister inderdaad een vernieuwde wet door de kamer krijgt.

bron: http://www.hogeronderwijs.nu/2014/10/toch-boete-voor-studenten-die-te-laat-inschrijven-voor-tentamen/