De week van… Jacqueline

weekvanjacqDe USR is de afgelopen twee maanden al druk aan de slag gegaan. Maar wat doet een USR-lid nou eigenlijk allemaal in een week? Om daar achter te komen kun je vanaf nu een kijkje achter de schermen nemen. In “de week van…” vertellen USR-leden hoe hun week er uit zag. Vandaag lees je de week van… Jacqueline Hoppenreijs.

Niets zo veranderlijk en gevarieerd als het weekprogramma van een USR-lid. Dat geldt ook voor de week die achter mij ligt, zie ik als ik in mijn agenda terugkijk wat ik – ook al weer – allemaal uitgevoerd heb. Waar het mee begon?

Paniek. Maandagochtend, en ik heb al mijn collegeblokken bij mijn ouders laten liggen! Gelukkig is thuisthuis niet heel ver weg en heb ik een lief zusje dat ze, in haar tussenuur, wel even langs wil brengen. Gelijk daarna race ik naar de universiteit voor de post-it actie van asap en de FSR FNWI: hét moment voor alle studenten en medewerkers van mijn bètafaculteit om al hun ontevredenheden en verbeterpunten te spuien! Om half twee gaan we door naar de Aula, alwaar de voorbereidende GV plaatsvindt: hier besprak de USR samen met de OR al haar vragen aan het College van Bestuur over het concept Strategisch Plan. Geen al te lange zit, vandaar dat er daarna nog een uurtje is om op de USR-kamer wat te kletsen en mailtjes weg te werken. Aan het einde van de middag vindt de presentatie van het visiedocument van de FSR FNWI plaats en daarna sluit ik de dag af met een vergadering van mijn favoriete BeeVee-commissie: MOTjE et Al.!

Zo’n vergadering duurt ongemerkt toch altijd wel een beetje lang, waardoor ik moeite heb om dinsdagochtend  op tijd te zijn voor mijn college van kwart voor negen. Gelukkig wordt er interessante stof behandeld, dus de zelfstudieopdracht die volgt heb ik ook in een paar uurtjes gefikst. Dan is het in de pauze tijd voor een primeur: de eerste editie van Rector on Tour van dit jaar, maar vooral de eerste editie voor onze nieuwe rector magnificus Theo Engelen. Aansluitend wordt er met de fractie vergaderd en een paar uur driftig op het toetsenbord getikt om niet alleen de nodige mails weg te werken, maar ook mijn vergadering van die avond voor te bereiden – tijd voor gezelligheid en goede ideeën met de lustrumcommissie van mijn studievereniging en om de avond in stijl af te sluiten nog het verjaardagsfeestje van een stel gezellige biologen.

De woensdag begint, zoals ondertussen haast gebruikelijk, met een vergadering: ditmaal met de OLC Biowetenschappen. Ook lanceert asap deze ochtend de Campusrun die met de NSSR en ’t Haasje georganiseerd wordt: tijd voor een social media-bombardement! Na een gezellige lunchafspraak duik ik weer een paar uur onder: colleges Bio-economy. Aan het einde van de middag ga ik samen met USR-genootje Rosan een uurtje pilates doen in het sportcentrum – zelfs tijdens een medezeggenschapsjaar moet je toch een soort van in vorm blijven! De avond bestaat uit wat minder zware activiteiten: bezoekjes aan de constitutieborrels van V.C.M.W. Sigma en SOFv en een etentje met mensen van asap.

Donderdagochtend blijkt echter dat dat uurtje pilates wel wat sporen heeft achtergelaten: spierpijn zal me de komende twee dagen achtervolgen. Gelukkig is de ochtend niet zo heel intensief: fijn achter de computer mails beantwoorden, datumprikkers invullen en notulen controleren. Ook lees ik nog wat literatuur als voorbereiding op mijn werkcollege van vrijdag. ’s Middags lekker vergaderen met het bestuur en de fractie van asap, en daarna is het tijd voor een interne USR: de hele Studentenraad komt hierbij bijeen om te bespreken hoe alle werkgroepen lopen en wat we in de volgende vergadering met het College willen bereiken. Avondeten doe ik gezellig met een goede vriendin die ik al anderhalve week niet grondig heb gesproken, er is een hoop bij te kletsen!

Op vrijdag blijk ik een hoop tijd ‘over’ te houden: er vallen ineens twee vergaderingen uit dus blijft er enkel twee uur werkcollege over. Een hele groep bèta’s op weg naar het Grotius, omdat op de één of andere manier bedacht is dat daar het meest geschikte zaaltje te vinden is… Avontuurlijk is het in elk geval wel. De rest van de dag besteed ik aan het leegruimen van mijn mailbox en het uitwerken van een interview voor in het MOTjE, het enige echte Nijmeegse biologenblad. Aan het eind van de middag verplaats ik me, net als vele anderen, naar de Aesculaaf voor de vrijdagmiddagborrel: een goede gewoonte die al héél langzaam op een traditie begint te lijken. Een mooi begin van het weekend!