Hoe bescherm je je mobiele apparaat?

De USR voerde afgelopen week actie om ervoor te zorgen dat er minder gestolen wordt op de campus doordat minder studenten hun kostbaarheden onbewaakt achterlaten. Wil je weten wat je zelf nog kunt doen om diefstal te voorkomen?Natuurlijk is zelf op je kostbare spullen letten al een heel goed begin, maar er is nog meer dat je kunt doen. De USR zet verschillende mogelijkheden voor je op een rij.

Laptopslot
In de bibliotheken van de FNWI zijn al laptopsloten te lenen, maar je kunt er natuurlijk ook zelf een aanschaffen. Zeker is in elk geval dat deze handige sloten voorkomen dat iemand je laptop meeneemt als jij even weg bent. Verkrijgbaar met sleutels of cijfercombinatie, voor als je bang bent dat je je sleutels kwijtraakt.

Laptopkluisjes
De laatste tijd zijn op enkele plaatsen op de uni, te weten op de FNWI en in de UB, laptopkluisjes geplaatst. Deze zijn niet alleen handig om je laptop of tablet even veilig op te bergen, ook hebben deze kluisjes een stopcontact waaraan je je apparaat gelijk op kunt laden! Natuurlijk zijn de kluisjes zonder stopcontact in elk geval handig om je laptop even veilig op te bergen.

Beveiligingssoftware
Op je mobiele apparaat is het eenvoudig om een stukje software te installeren dat jou en andere softwaregebruikers in de buurt alarmeert als dat nodig is. Wanneer iemand je laptop of tablet probeert mee te nemen, gaat er niet alleen een luid alarm af: ook krijg je direct een sms en bij sommige softwareproducten worden ook gebruikers van hetzelfde product die in de buurt zijn gewaarschuwd. Gemakkelijk online te bestellen, bijvoorbeeld via VirtuaLock of via Surfspot (korting voor RU-studenten) of Prey Project (open source). Even Googlen en je vindt nog veel meer opties; ook voor je mobiele telefoon!