De week van… Manouk

Wat doet een USR-lid nou eigenlijk allemaal in een week? Om daar achter te komen kun je een kijkje achter de schermen nemen. In de “de week van…” vertellen USR-leden hoe hun week er uit zag. Vandaag lees je de week van… Manouk Smeets.

Om mijn week te kunnen beschrijven, moet ik goed in mijn geheugen graven na de nodige biertjes tijdens carnaval. Maandag is de eerste dag van de nieuwe GV-cyclus, wat inhoudt dat de GV-commissievergaderingen plaatsvinden. Bij gebrek aan stukken wordt de OOM1 (Onderwijs, Onderzoek en Maatschappelijke dienstverlening ) vergadering echter afgelast. Iets wat mij heel goed uitkomt, aangezien ik een deadline voor een paper te halen heb. Rond een uur ’s middags rond ik mijn paper voor de cursus Globalization af en daarmee ben ik precies op tijd klaar om de volgende vergadering bij te wonen. Ook deze is weer van een GVcommissie, namelijk VGWM (Veiligheid, Gezondheid, Welzijn en Milieu). Een hele interessante vergadering waar Carlo Buise en Guido van Gemert, degenen die verantwoordelijk zijn voor het nieuwe milieubeleidsplan, aansluiten om met ons te discussiëren over duurzaamheid op de campus. Helaas mis ik hierdoor mijn college Political communication, iets wat vaker voorkomt als lid van de studentenraad. Om kwart voor vier is de afsluitende interne vergadering van de USR, waarin onder andere de stand van zaken van de verschillende commissies en werkgroepen besproken wordt. Dit zijn altijd de langste vergaderingen en ik ben blij wanneer ik om 6 uur naar huis kan. Ik moet snel wat eten want om half acht staat de volgende vergadering alweer gepland, namelijk met het SOFv (het koepelorgaan voor studieverenigingen, waarvan ik Politiek Commissaris ben). Een vlotte vergadering, waarin het beleidsplan geëvalueerd wordt. Vervolgens bezoeken we de pre-Ragweekborrel waar alle prachtige kalenderfoto’s bekend worden gemaakt.

 

Helaas was het iets te laat geworden op de borrel en dus ben ik ’s morgens om tien uur niet zo fit aanwezig op het SOFv-kantoor, beter gezegd de SOFvice. Hier hebben we een gesprek met OuiSì, de studievereniging voor Franse en Spaanse taal en cultuur, die aankomende alv graag wil toetreden tot het SOFv. Vervolgens heb ik een uurtje om bij te komen en wat te eten, want om half een vindt er een brainstorm plaats over de klachten die studieverenigingen hebben over StudyStore. Een vruchtbare bijeenkomst waar een mooie mogelijke oplossing uit voortkomt. Natuurlijk moet er ook gestudeerd worden en dus gebruik ik de twee uur die ik nog heb tot mijn college begint om een paar artikelen te lezen. Gelukkig wordt het college opgenomen, want de tweede helft laat ik aan mij voorbij gaan om bij de diploma-uitreiking van mijn nicht te zijn. Cum laude afgestudeerd als arts, dat mag gezegd worden! Ook vanavond is er weer genoeg te beleven, de USR moet namelijk een tegenprestatie leveren aan de NSSR. Een hele avond sporten bij de NSSR sportsnight, iets wat normaal niet in mijn agenda voorkomt. We hebben veel plezier gehad, maar de conditie van een gemiddeld USR-lid blijkt helaas toch niet genoeg om te kunnen winnen.

 

Woensdag zijn de gevolgen van een avond sporten meteen duidelijk: overal spierpijn. Gelukkig is het geen drukke dag. Ik volg college tot half een en vervolgens zit ik nog even samen met mijn groepje om de kaders van een opdracht vast te stellen. Mijn goede plannen om te gaan studeren worden helaas geen werkelijkheid en ik geniet de hele middag bij ismus van kopjes thee. Om vier uur kan ik weer aan de slag, de USR organiseert dan namelijk een brainstorm over het nieuwe leenstelsel waarbij Theo Engelen (rector magnificus) en Ger Boonen (directeur Dienst Studentenzaken) aanwezig zijn. Een goede discussie tussen de studenten met af en toe een praatje van Theo Engelen en Ger Boonen. Er volgt een rustige avond zonder plannen en dus kan ik eindelijk een beetje bijslapen.

 

Op donderdag heb ik pas om twaalf uur verplichtingen, namelijk de Rector on Tour bij FNWI. Doordat er internationale studenten aanwezig zijn, vindt de bijeenkomst plaats in het Engels. Dit past natuurlijk helemaal binnen het standpunt van de universiteit betreffende internationalisering en de Radboud Beyond Borders-week! Vervolgens ga ik naar mijn thuis in Brabant om traditiegetrouw carnaval op donderdagavond al in te luiden.