Actieweek ‘Wat zijn de plannen?’ van start

WZP logo pngMaandag 9 maart gaat de actieweek voor de website ‘Wat zijn de plannen?’ wederom van start op de Radboud Universiteit Nijmegen. Via deze website kunnen studenten terecht om op de hoogte te blijven van alle onderwijsmaatregelen van de overheid.

De universitaire medezeggenschap, Dienst Studentenzaken, de studentenvakbond, koepelverenigingen en fracties hebben de handen ineengeslagen om studenten te informeren over de maatregelen in het universitair onderwijs. Het gaat zowel om maatregelen die vanuit de overheid komen als om maatregelen op de Radboud Universiteit.

Het doel van de week is om zoveel mogelijk studenten, maar ook medewerkers, bewust te maken van het bestaan van de website www.watzijndeplannen.info. Mark Vlek de Coningh, voorzitter van de Universitaire Studentenraad, onderstreept het belang: “Zeker nu het leenstelsel realiteit is, is het belangrijker dan ooit te voren dat studenten op de hoogte zijn van de maatregelen.”

Wat zijn de gevolgen van het leenstelsel? Hoe lang heb je nog gratis OV-reisrecht? Wat gebeurt er als je je BSA niet haalt? En hoeveel EC moest je ook alweer halen om je bestuursbeurzen te ontvangen? Al deze en meer vragen worden op de website beantwoord. Ook in de toekomst zal de informatie op de website aangepast worden zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn. Dit kun je in de gaten houden via Facebook (www.facebook.com/watzijndeplannen) en Twitter (www.twitter.com/wzplannen).

Na het bezoeken van de website nog vragen? Neem dan contact op met je studieadviseur of met de Centrale Studentenbalie (via balie@dsz.ru.nl); zij kunnen je verder helpen met specifieke vragen.