De week van.. Renske Roorda

In deze rubriek op NU!Medezeggenschap wordt iedere week een week beschreven uit het bestaan van één van de USR-leden. Deze week: Renske Roorda.

Zondag
In navolging van collega Mark Buck laat ik ook mijn week beginnen op zondag. De dag waarop ik na een barre bustocht (niets bijzonders, maar busreizen zijn per definitie ongemakkelijk met mijn lengte) ’s ochtends vroeg terug ben in Nijmegen van StudentenWintersport. Even twijfel ik of ik mijn computer aan zal zetten om mijn mail te checken. Als ik het dan toch doe, heb ik meteen spijt: 268 ongelezen e-mails. Ik besluit bij te gaan slapen, mail komt morgen wel. ’s Avonds, onder het genot van wat biertjes, bijkletsen met een vriendin, want tien dagen is een lang gemis.

Maandag
Ik voel me bijzonder goed uitgerust, dus vol frisse moed begin ik aan het filteren en beantwoorden van mijn mail. Een goede reden om mijn gezicht weer eens te laten zien op kantoor. Nieuwsbrieven, updates, festivalinfo, ze gaan allemaal in de desbetreffende mappen; waarschijnlijk ga ik die nooit meer lezen. Nog even de Nationale Studenten Enquête invullen en vervolgens samen met andere koepelbestuurders naar het HAN-overleg. De dag wordt afgesloten met de RAGweek-borrel, waar onze NSSR-foto veel positieve reacties ontvangt.

Dinsdag
Veel tijd voor de USR heb ik vandaag niet, want vanavond organiseren we met de NSSR de Sportsnight! Vanaf 10 uur ’s ochtends sjouwen we met (disco)lampen, blacklights, snoeren, lichtslangen en ducttape door het USC. Gedurende de avond geniet ik van het voetbal, lacrosse, schermen, judo, roeien, fietsen, knotsbal, basketbal, tjoekbal, klimmen en frisbee in het donker. Als we om half vier ’s nachts het sportcentrum verlaten, kijken we tevreden terug op een geslaagd toernooi.

Woensdag
Na weinig slaap, sta ik om half 10 weer in de Tempelier om de kroeg te openen. Na een lekker dagje werken, drink is ’s avonds nog wat met een vriendinnetje en is het daarna tijd om (alweer) bij te gaan slapen.

Donderdag
De dag begint met een vergadering van het College van Koepels. Omdat het concept redelijk nieuw is, proberen we er vandaag invulling aan te geven. Daarna kom ik met de commissie PR nog bijeen om te bepalen wat we in de volgende editie van VOX willen hebben. Vervolgens even snel een tosti eten op kantoor, want vanaf half vier organiseren we met de USR een soort inloopmiddag in Cultuufcafé. Een kwalitatief goede middag, onder het genot van een drankje. Voor de mensen die er waren: bedankt!

Vrijdag
Redelijk gebroken van het werken in de kroeg gisteravond, kom ik vijf minuten te laat bij de interne USR vergadering. We houden een zeer efficiënte vergadering en zijn binnen een uur klaar, geweldig! En op de weg er naartoe had ik alle stoplichten mee, dit moet een goede dag worden. En dat wordt het ook: ik slaag ook nog eens voor mijn carnavalsoutfit. Voordat die feestvreugde begint moet ik vanavond en morgenavond nog werken. Daarna: Laat het weekend maar beginnen!