USR zorgt voor verdubbeling capaciteit draadloos RU-netwerk

Enkele weken geleden kwam de taskforce ICT van de USR erachter dat de capaciteit van het draadloze netwerk van de Radboud Universiteit slechts 2000 plaatsen had. Als deze capaciteit overschreden zou worden, zouden er simpelweg mensen van het netwerk afgegooid worden. Op het studententotaal van de RU, het digitale tijdperk met alle mobiele telefoons met internet meegerekend, is deze capaciteit te beperkt. Op aandringen van de taskforce heeft het GDI (de informatiseringsdienst van de Radboud Universiteit) vervolgens besloten om in de nieuwe upgrade van het draadloze netwerk de capaciteit te verdubbelen, zodat studenten niet meer zo snel van het netwerk verwijderd kunnen worden. Nu zijn er dus 4000 plaatsen op het draadloze netwerk.