De week van.. Marc Thewissen

In deze nieuwe rubriek op Nu!Medezeggenschap wordt iedere week een week beschreven uit het bestaan van één van de USR-leden. Deze week: Marc Thewissen.

In de afgelopen twee weken hebben Jelko en Merle een paar dingen van hun week er uit gelicht en zijn daar dieper op in gegaan. Ik zal deze week proberen zoveel mogelijk te noemen en daar een korte toelichting bij geven.

Maandag
Deze week begon voor mij met een echte USR-dag. Maandag om 11.00 uur hadden we vergadering met de klankbordgroep UB, waarin we met de directeur, mw. Grygierczyk, van gedachte wisselden over o.a. ruimere openingstijden van de UB en de kosten daarvan. Meteen daarna hebben we de vergadering nabesproken met de taskforce die zich binnen de USR verdiept heeft in de UB. Aansluitend hadden we onze wekelijkse lunch met de USR op onze kamer in TvA3, waarna we een uurtje konden pauzeren en een gemeenschappelijke vergadering hadden met de OR. In die vergadering is de UGV van maandag 10 december voor besproken. Na een vergadermaandag hadden we ’s avonds ook iets leuks op het programma staan, surpriseavond met de USR. Als slotstuk op de maandag moest ook nog even de Bar Contest van dispuut Carmen in de Malle Babbe bezocht worden.

Dinsdag
De dinsdag begon voor mij iets rustiger dan normaal. Er viel een college uit, waardoor ik niet heel vroeg op de universiteit hoefde te zijn. Dat gaf me de mogelijkheid nog snel langs de supermarkt te rijden om 10kg kruidnoten te halen voor onze ludieke actie van woensdag, die we met de taskforce restauratieve voorzieningen georganiseerd hadden. Na wat kleine dingen gedaan te hebben en de inbox van mijn e-mail eindelijk een keer de melding gaf: ‘er zijn 0 nieuwe berichten’, was het ’s avonds tijd voor de maandelijkse JOVD-borrel.

Woensdag
Woensdagochtend begon de dag met een college om 8.45 uur, niet het meest gunstige tijdstip na een borrelavond. ’s Ochtends heb ik nog even wat colleges voorbereid voor donderdag en in de pauze hadden we de ludieke actie waarvoor ik de dag ervoor kruidnoten had gehaald. Voor de refter deelden we warme chocomel en kruidnoten uit aan studenten. Tegelijkertijd en als kleine tegenprestatie konden ze dan onze enquête over de restauratieve voorzieningen invullen op een laptop die we bij ons hadden. We hopen aan de hand van de uitslag van de enquête een goed beeld te krijgen van wat studenten van de restauratieve voorzieningen op de universiteit vinden. ’s Middags ben ik nog even verder gegaan met het voorbereiden van de colleges van donderdag.

Donderdag
Op de donderdag had ik twee werkcolleges en een hoorcollege. Daarmee was mijn hele dag al gevuld. Ik had van 9.30 uur tot 17.30 uur op de universiteit doorgebracht en vond dat het ’s avonds wel tijd was voor wat ontspanning. De studievereniging van bestuurskunde, BOW, had een cantus bij Ovum Novum, iets wat ik natuurlijk niet wilde missen. Na de cantus was er nog het huisfeest van AVIS, waar de avond voortgezet kon worden.

Vrijdag
Op de vrijdag zou ik met eerstejaars op tutoraatexcursie naar de rechtbank in Arnhem gaan. Door het slechte weer en storingen bij het OV, is die excursie echter afgelast. De vrijdag was de dag van de week waarop je liever binnen wilde blijven en dat heb ik dan ook gedaan. Ik heb door een stapel post heen gewerkt, die al 3 maanden op mijn bureau lag. Zo was de vrijdag een mooie afsluitende dag van de week, waarop ik zelfs nog tijd had om ’s avonds weer eens een film te kijken.