Duidelijker beeld ICT-wensen

Halverwege december startte de Universitaire Studentenraad een enquête over de ICT met als voornaamste vraag welke software nog wordt gemist op de verschillende computers. Ruim 300 studenten hebben laten weten waar zij behoefte aan hebben op de verschillende werkplekken. Ook werd meteen aangegeven wat er beter kan met de computers. Zo gaven veel studenten aan dat de computers te langzaam opstarten en ook het draadloos netwerk voor problemen zorgt. Verder zien studenten graag Google Chrome als browser en ook een groot deel geeft aan liever met Firefox te werken. Inmiddels is Firefox op alle werkplekken geïnstalleerd op aandringen van de USR! Daarnaast ziet men ook graag meer flexibele werkplekken en stopcontacten, om ook met een laptop goed op de RU te kunnen werken. Alle enquêteresultaten zijn gedeeld met de Gebruikersdienst ICT (GDI) en zij zullen nu bekijken wat geïmplementeerd kan worden. De USR is blij met het beeld wat uit deze enquête naar voren is gekomen: op sommige vlakken is relatief makkelijk winst te boeken voor de ICT-diensten op de RU.

Heb je geen tijd gehad om de ICT enquête in te vullen, maar wil je toch dat jouw suggesties worden meegenomen? Laat het dan meteen aan het GDI weten, via dit contactformulier.