Nacht van de Universiteitsbibliotheek

Een tijd geleden berichtten wij al dat de Nacht van de Universiteitsbibliotheek (UB) ook dit jaar georganiseerd zou worden door de Universitaire Studentenraad (USR) en medewerkers van de UB. Dit jaar zal deze legendarische nacht plaatsvinden van 19 op 20 juni. Bij goed weer zullen er zowel binnen als buiten activiteiten plaatsvinden vanaf 22.00 uur ’s avonds tot 08.00 uur ’s ochtends.

We hopen dat dit jaar niet enkel de UB onderdeel uitmaakt van deze nacht, maar ook het Universitair Sportcentrum en de Erasmustoren haar openingstijden verruimt. Deze mogelijkheid wordt momenteel  verkend. De USR zet namelijk in  op ruimere openingstijden van dit gehele blok. Dit is in lijn met de USR-werkgroep Studeren op de Campus. Deze moet het mogelijk maken voor studenten om op prettige wijze lange tijd te spenderen op de campus.
Daarnaast pleit de USR ook voor egale openingstijden, studenten geven aan niet goed te weten wanneer de UB open is tot 22.00 uur en wanneer tot 0.00 uur. Deze verwarring is zeer begrijpelijk omdat ongeveer de helft van alle weken nu aangegeven is als tentamenweek voor één van de faculteiten. De UB altijd open tot 0.00 uur kan deze verwarring wegnemen. De eerste reactie van de UB hierop was positief.

Het zal een unieke avond worden waar studenten ook zelf input voor mogen verzorgen. Wil je iets interessants vertellen en delen met je collega-studenten? Neem de rol van docent!
Alles is mogelijk, wil je een act opvoeren, voorlezen uit eigen werk of kun je misschien goed dansen? Neem dan contact op met d.bonder@usr.ru.nl. Op basis van de reacties en onze eigen ideeën zal  een leuk en aansprekend programma worden samengesteld. Samen gaan we er een spetterende nacht van maken, waarin natuurlijk ook gestudeerd kan worden.