Openingstijden UB verruimd!

UBVanmiddag werd bij de overlegvergadering met het College van Bestuur bekend dat de openingstijden van de Universiteitsbibliotheek worden verruimd. Aanleiding voor deze verruiming was het voorstel dat de Universitaire Studentenraad deed na de Nacht van de UB. Het voorstel van de USR is nu overgenomen door het CvB: in de twintig tentamenweken per jaar gaat de UB doordeweeks tot middernacht open. Daarnaast gaat de UB structureel in de weekenden open tot 20:00 uur.

Studenten hebben een wisselend ritme wat studeren betreft. Waar sommigen het liefst ‘s ochtends vroeg beginnen, studeren anderen liever tot laat door. Ook in weekenden wordt er volop gestudeerd. Vooral rond tentamenperiodes vervaagt het onderscheid tussen reguliere studietijd en vrije tijd. Wanneer een tentamen nadert zullen veel studenten de dagen daarvoor immers optimaal willen gebruiken voor de studie, ongeacht welke dagen en tijden dit precies betreft. Dit heeft de USR doen besluiten het CvB te vragen om de openingstijden te verruimen. Hier is de USR als vanzelfsprekend erg blij mee!

De vernieuwde openingstijden zullen ingaan vanaf half mei voor een periode van 2 jaar. Na deze periode zullen de openingstijden worden geëvalueerd met de USR. Dit is al de tweede verruiming van de openingstijden, in oktober werd bekend dat de UB op vier feestdagen extra open zal zijn.

De openingstijden tijdens de komende feestdagen zullen zijn:
Open op 30 april en 5 mei van 10.00 tot 17.00 uur.
Open op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 10 mei van 10.00 tot 17.00 uur.
Open op zaterdag 11 mei en zondag 12 mei van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Gesloten op Eerste Pinksterdag zondag 19 mei.