Universitaire Studentenraad zet website op over werkplekken Radboud Universiteit

Met het beginnen van de introductie lanceert de Universitaire Studentenraad haar website met filmpjes van de werkplekken op de Radboud Universiteit. Al enkele jaren geleden heeft de universiteit op verzoek van de Universitaire Studentenraad een applicatie ontwikkeld, waarop te zien is hoeveel pc’s er vrij zijn in alle computerzalen van de Radboud Universiteit (www.ru.nl/pc-zalen). Deze applicatie is ook toegankelijk via de Studentenportal. Zeker met de onderwijsintensivering op de RU op komst, evenals met de vele overheidsmaatregelen om studenten sneller te laten afstuderen, wordt het vinden van een goede werkplek extra belangrijk voor de student.

Veel van de werkplekken die in de applicatie worden genoemd, zijn voor de gemiddelde student echter moeilijk vindbaar. De Universitaire Studentenraad heeft daarom filmpjes gemaakt, waarop de route naar de werkplekken op de verschillende faculteiten is gefilmd. Op deze manier kunnen studenten sneller een goede werkplek vinden, zeker in combinatie met de applicatie van de RU. Bovendien wordt die applicatie nu weer extra onder de aandacht gebracht, zodat studenten deze wellicht vaker gaan inzetten. “Uiteindelijk moet iedere student een geschikte werkplek kunnen vinden en wellicht helpen deze filmpjes om de verdeling van de studenten over de computerruimtes te verbeteren”, aldus Loeke Salemans, voorzitter van de Universitaire Studentenraad.

De filmpjes van de studentenraad zijn te raadplegen via NUMedezeggenschap.nl, de website van de Nijmeegse Universitaire Medezeggenschap.