De Week van.. Wouter Exterkate

In deze rubriek op NU!Medezeggenschap wordt iedere week een week beschreven uit het bestaan van één van de USR-leden. Deze week: Wouter Exterkate

Maandag Wouter
De week begint druk en eindigt druk, zonder tussendoor rustig te worden. Een traditioneel USR-weekje dus. Aan het eind van de ochtend is er een gesprek bij de afdeling Communicatie, om te horen hoe de informatievoorziening naar studenten toe precies is geregeld. De USR is namelijk bezig met een notitie over dit onderwerp. Na twee afdelingshoofden gesproken te hebben, is het tijd om naar de 18e verdieping van het Erasmusgebouw te gaan: het rapport over de Restauratieve Voorzieningen wordt besproken met de commissie Personeel, Studenten en Campus! Door de afvaardiging van de Ondernemingsraad worden de aanbevelingen positief ontvangen. ‘s Avonds is er nog een campagnevergadering met asap, om te brainstormen hoe we eind mei weer een hoop stemmen kunnen halen!

Dinsdag
Vandaag zijn er een aantal gesprekken met kandidaten voor de USR en wordt er nagedacht over de decentrale selectie: waarom is er bij sommige opleidingen eigenlijk een Numerus Fixus ingesteld en hoe is de decentrale selectie georganiseerd? Aan het begin van de avond is er een brainstorm over de Tienpuntenlijst van de komende verkiezingen en aansluitend: de Nacht van de UB! De bedoeling was om een paar uur te studeren, maar door het leuke én succesvolle programma komt daar maar weinig van. Uiteindelijk kom ik om 4 uur ‘s nachts thuis en kan ik nog een paar uurtjes slapen.

Woensdag
De wekker gaat vroeg, té vroeg eigenlijk. Om 09:00 heb ik alweer mijn eerste afspraak, dus erg lang heb ik niet kunnen slapen. Daarna schrijf ik gauw een stuk op deze website over de Nacht van de UB en het verzoek om ruimere openingstijden aan het CvB. Aan het begin van de middag ga ik samen met Jelko Dijkman naar Den Haag. We hebben namelijk een uitnodiging gekregen om op het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap mee te denken over medezeggenschap en hoe dit verbeterd kan worden. We krijgen eerst een rondleiding en er is vervolgens een leuke brainstorm die bijna 2 uur duurt.

Donderdag
De dag begint met onze wekelijkse presidiumvergadering en we praten nog even na over hoe succesvol de Nacht van de UB was. In de middag is er een gesprek met het Universitair Centrum Informatievoorziening (UCI), die zich onder andere bezig houdt met het draadloos netwerk. De wifi geeft al tijden problemen en in januari vonden we het met de USR wel mooi geweest: sindsdien hebben we een structureel overleg bij het UCI, om op de hoogte te worden gehouden van de oplossingen. Het is een goed overleg en het ziet er naar uit dat binnen afzienbare tijd de problemen zijn opgelost. Later in de middag hebben we het nog over de notitie communicatie: deze is bijna af, maar de puntjes moeten nog op de ‘i’ worden gezet.

Vrijdag
Goede vrijdag, dus dat betekent helaas ook dat de USR-kamer is gesloten. Vanuit huis stuur ik nog wat mailtjes en maak ik wat afspraken voor komende week. Verder is het gelukkig wat rustiger dan de rest van de week! In de avond heb ik een afscheidsdiner van een jaarclubgenoot: hij gaat een paar maanden naar Engeland. Na het diner wil ik de trein pakken naar m’n ouders, maar zoals wel vaker rijden er geen treinen: thuiskomen gaat vandaag niet meer lukken. Toch duik ik vroeg m’n (Nijmeegse) bed in, omdat de volgende ochtend weer vroeg de wekker gaat. Het weekend gaat door, waar de week mee is begonnen: drukte. Nu niet vanwege de USR, maar omdat ik twee dagen eindexamentraining mag geven.