Woensdag 29 april: Dag van het Studentbestuur!

windmolenDe Universitaire Studentenraad (USR) en de Stichting Nijmeegs Universiteitsfonds (SNUF) hebben 29 april uitgeroepen tot de “Dag van het Studentbestuur.” Op deze dag worden studenten via verschillende kanalen geattendeerd op en geënthousiasmeerd voor een bestuursfunctie. Mark Vlek de Coningh, USR: “Door ook naast je studie actief te zijn ontwikkel je jezelf op een andere manier, een waardevolle toevoeging op je studententijd.”

Waardering voor inzet
De dag van het studentbestuur is ook bedoeld om actieve studenten te bedanken voor hun inzet voor de academische gemeenschap. Femke de Jong, Nijmeegs Universiteitsfonds: “Studentenorganisaties en hun bestuurders geven kleur aan het studentenleven. Daarom zetten we ze graag een keer in het zonnetje.” Dat in het zonnetje zetten gebeurt op een speciale manier; Naast een persoonlijk woord van dank door de Rector Magnificus reiken de USR en SNUF de inmiddels welbekende windmolenspeldjes uit aan de studentbestuurders. Het windmolentje staat symbool voor het draaiende houden van het studentenleven.

Ondersteuning voor verenigingen
De USR en SNUF organiseerden eerder de week van het studentbestuur waarin de nadruk vooral lag op werving van nieuwe bestuursleden. De ervaring leerde echter dat een week toch aan de lange kant is. Uiteraard worden studentenorganisaties nog wel steeds ondersteund in hun zoektocht naar nieuwe bestuurders. Zo is er een speciale website www.ru.nl/studentbestuur inclusief een vacaturebank en organiseerde het Nijmeegs Universiteitsfonds recent een training Werving & Selectie.